top of page

SMALL CHANGES

Areas: 30 sq. m and 60 sq. m.

These are two small private spaces surrounded by communal lawns. The building is listed and no structural changes were permitted.

The brief was to make the spaces prettier and more inviting - while hardly making any changes at all.   The existing containers were key, but we squeezed in additional interest too.

 

The appearance of the sunny front terrace was lifted and made more welcoming with elegant gravel planting by the wall, whilst attractive functionality arrived in the form of the bespoke log store, with lead roofing as a link with the existing planters.  The planters were filled with pink flowering lavender, and a new stone trough below the window added enough space for more agapanthus, geraniums, and seasonal bulbs, making the space airily floral. 

 

The landscaper sourced topiary lollipops at the precise height specified in order to divert attention from the heavy drainpipes which were previously rather too eye-catching.

 

At the back, again, existing planters were to be used.  However we also replaced a dry grass verge with a simple parterre.  In this shadier space a blend of green and cream from Hydrangea 'Little Lime', evergreens and spring bulbs lent a calm and collected air.

bottom of page